Europamesterskapet i NBTA drill, Påsken 2013

Europamesterskapet i drill ble arrangert i Amsterdam, Påsken 2013.

Mens Norge badet i solskinn og godvær, reiste tre jenter fra Hana til kraftig vind og lett snøvær i Amsterdam. Heldigvis var været så dårlig at var fint å være inne de tre dagene mesterskapet pågikk.
DSC_5753_EM2013-dag1
Maria, Andrea og Ane virket godt forberedt, selv om forhåpningene for å hevde seg i EM selskapet ikke er store, er det store forventinger til hva en får se og oppleve under et slikt mesterskap, for drill på dette nivået er ikke hverdagskost for oss nordmenn.
Det startet med musikk test og et forrykende åpningsshow på torsdagskvelden, før selve konkurransen startet tidlig fredag morgen. Tidlig torsdag morgen tok en liten gruppe foreldre seg inn i hallen og pyntet tribune med flagg og norske farger, så alt var klar til musikk test og åpnings seremoni, for det er klart at avdeling Norge skal høres, og vise igjen.
DSC_5803_EM2013-dag1
Med Pon Poms tropp på 30 stykk, tre tropper, individuelle utøvere pluss foreldre og supportere var det en betydelig gjeng i rødt, hvitt og blått. Maria var første utøver på gulvet av rogalandsutøverne og den eneste av “våre” som skulle ha solo fremførelse, Ane var den neste, i en duett med Emma fra Horten og Andrea fikk ikke komme på gulvet i denne omgang, siden hun var reserve for junior dance.
DSC_6455_EM2013-dag2
Maria gjorde en utrolig flott fremførelse i sin dance, men det var tydelig at nervene var et problem i deler av programmet, og Ane og Emma gjorde det godt i sin Twirl duett for juniorer.
DSC_7343_EM2013-dag3
I EM er det finaler siste dag for flere av klassene og det var de store kanonene som Linn og Matias som klarte å komme med for å prøve å hevde seg til pall plass.
Ved premieutdeling var det Frankrike og Nederland som tok de beste plasseringene, med Italia som nummer tre og Engeland etter det igjen.
Overraskelsen var derfor stor når Ane og Emma ble ropt opp til 6. plass for Norge og utdeling av medalje!
DSC_8476_EM2013-dag4
Jubelen er stor i den norske leiren for hvert bidrag. Mathias og Linn klarte å nå sølv i sine beste kategorier og Pon Poms fra Norge fikk en vanvittig bra bronse plassering. Norge har hatt gullmedaljer i VM tidligere med Matias, men Norge har aldri gjort et så bra mesterskap tidligere når en ser alt under et. For få år siden var det utenkelig at nordmenn skulle få medaljer i et Europamesterskap.
DSC_8470_EM2013-dag4
Jentene fra Hana har gjort en kjempe innsats, knyttet nettverk og hatt mye nytte av turen. Det er alltids fornyet inspirasjon etter en slik tur, og det blir mye nytt å lære fra seg og dele med andre!
Vi som fikk være med, takker jentene for fantastiske dager og virkelig bra innsats!
DSC_8343_EM2013-dag4

 

Det ble opprettet et galleri på Facebook under en gruppe som heter NBTA Norway. Der ligger bilder fra hele mesterskapet og de bildene finner dere her: Facbook bilder

Tekst og bilder
Atle Ommundsen