Musikken

Hana skolekorps er et janitsjarkorps. Det innebærer at vi har med treblåsere i besetningen.

Følgende blåseinstrumenter er med i Hana skolekorps: fløyte (C og piccolo), klarinett (B og bass), saksofon (alt, tenor, baryton), trompet (B og piccolo, aspirant og junior spiller kornett), valthorn, trombone (B, alt og bass), euphonium og tuba (ess). I tillegg har vi trommer. Noen av instrumenttypene brukes bare på enkelte sanger eller om vi har nok musikanter på det instrumentet.

  • Musikken er delt i tre avdelinger:
  • Aspirant er man i et år. De fleste begynner som aspirant på slutten av 2. eller 3. klasse, men noen begynner også senere.
  • Junior er man i to år.
  • Senior blir man etter tre år i musikken. I dagens seniorgruppe er alderen mellom 10 og 19.

Det forventes at alle som spiller et instrument i korpset får individuell opplæring på dette. Det får man gjennom å spille dette instrumentet i kulturskolen. For dem som står på venteliste i kulturskolen vil Hana skolekorps stille med instruksjon inntil man kommer inn på kulturskolen.

  • Felles-øvinger for musikken i Hana skolekorps er tirsdagene på Hana skole  klokken 17.00 – 20.00

Instruktørene i musikk er for tiden Vidar Kenneth Johansen (hoveddirigent), Åge Østrem (dirigent II), Linn Iren (trommer), Vidar Kenneth Johansen (klarinett/sax), Mani Aminzadeh (aspirant og junior). Karoline Valle Haug (klarinett)